urednistvo@preteklih24.si

38-letna ženska razgrajala in grozila gostom v lokalu, zoper njo ukrepali kar dvakrat

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 108 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 408 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zasegli so 6 vozil.

S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in vlom v vozilo. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.

Petek, 25. 2. 2022

Ob 11.44 so policisti na izvozu iz avtoceste Razdrto ustavili 22-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja. Z voznikom je bil opravljen tudi hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Osebni avtomobil je bil vozniku zasežen, sledi mu tudi obdolžilni predlog. Poleg tega so policisti v postopku, tako 22-letnemu vozniku, kot tudi 28-letnemu sopotniku, zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. V tej zvezi bo zoper oba uveden hitri postopek z odločbo.

Ob 12.56 je v strunjanskem drevoredu padel 28-letni kolesar, ki je vozil v skupini s še 14. drugimi kolesarji. Moškega, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval, so oskrbeli v izolski bolnišnici.

Ilirskobistriški policisti so ob 14.45, v Ilirski Bistrici ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.26 so policisti v Bertokih, 21-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Koprski prometni policisti so ob 19.45 ustavili 20-letnega voznika mopeda, ki mu je hitri test pokazal vožnjo pod vplivom mamil. Strokovni pregled je moški odklonil, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi suma, da je moped predelan, je bil le-ta zasežen in odrejen izredni tehnični pregled, ki bo opravljen danes. Po ugotovitvah iz tehničnega pregleda bodo
policisti za vse kršitve cestno-prometnih predpisov, zoper moškega napisali enoten obdolžilni predlog.

Ob 22.56 je bil v Hraščah ustavljen 57-letni voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sobota, 26. 2. 2022

Ob 4.25 so piranski policisti v Luciji ustavili 33-letnega voznika kombija, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Rezultat alkotesta mu je v nadaljevanju pokazal 0,85 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

V Kosezah pri Ilirski Bistrici je bil ob 8.39 ustavljen 75-letni voznik, ki je osebni avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu policisti zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 9.40 je 45-letni voznik, zaradi neprevidnosti pri vzvratni vožnji in nepravilnega premika z osebnim avtomobilom, na prehodu za pešce, v Ilirski Bistrici, zbil 78-letno peško. Ženska se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Vozniku, državljanu Srbije, so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Popoldan je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil, ki ga je oškodovanka parkirala na Sv. Katarini v Ankaranu. Iz notranjosti vozila je storilec odtujil denarnico in lastnico oškodoval za približno 500 evrov. Storilca bodo policisti po izsleditvi kazensko ovadili.

Ob 18.20 so v enem od gostinskih lokalov v Izoli posredovali policisti, saj je tam javni red kršila 38-letna ženska. Policisti so žensko izsledili na kraju in ji izdali plačilni nalog (6/1 ZJRM-1). Ženska se je kasneje zopet vrnila v isti gostinski lokal in tam grozila gostu, zato bo zoper njo, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru uveden še hitri postopek (7/1 ZJRM-1).

Nedelja. 27. 2. 2022

Na javni prireditvi v Dutovljah se je ob 2.18 sprlo več moških. Ker se je 25-letnik uprl ukrepom varnostnikov so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva, policisti pa so mu izdali plačilni nalog (89/1-8 ZZasV-1).

Ob 8.44 se je v Stepanih, zaradi vožnje preblizu roba cestišča, na levi bok prevrnil 41-letni voznik tovornega vozila za prevoz betona (hruška). Voznik se pri nesreči ni telesno poškodoval. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9.56 so zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali policisti v Ilirski Bistrici. Na kraju intervencije so ugotovili, da sta se tam sprla partnerja, zato so obema izdali plačilni nalog (6/4 ZJRM-1).

Ob 10.39 se je v Mali Bukovici, zaradi močnega vetra podrl električni drog, odtrgan električni vodnik pa je povzročil manjši travniški požar. Ogenj so pogasili tamkajšnji gasilci, policisti pa so zavarovali kraj do prihoda dežurne »elektro« ekipe, ki je napako odpravila. Škode ni nastala, pri dogodku prav tako ni bil nihče poškodovan. Policisti bodo dogodek zabeležili v poročilo.

Ob 14.45 je v Dolnjem Zemonu prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik zapeljal preblizu desnega roba cestišča. Vozilo je nato zaneslo na odbojno ograjo in se prevrnilo na levi bok, kjer je obstalo. Vozniku, ki se v nesreči ni poškodoval je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Šembijah so policisti ob 16. uri ustavili 42-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni ne pripadajoči registrski tablici. Poleg tega je vozniku alkotest pokazal rezultat 0,72 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, avtomobil pa zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasežen. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog.

Ob 19.51 je bil v Kopru ustavljen 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnosti ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Poleg tega mu je alkotest pokazal rezultat 0,97 mg/l. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, tudi zanj pa bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na Ukmarjevem trgu v Kopru pa so policisti ob 21.47 ustavili 37-letnega moškega. Pri preverjanju so ugotovili da mu je že lani potekla veljavnost vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V preteklem vikendu so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

V petek so policisti obravnavali 7 ilegalnih migrantov; na Belvederju nad Izolo so bili prijeti 4 državljani Afganistana; pri Brežcu pa so policisti prijeli še 3 državljane Pakistan.

V soboto so policisti prijeli 16 ilegalnih migrantov; v Kopru so policisti prijeli 1 državljana Kosova; v Lukinih je bilo prijetih 5 državljanov Turčije; na Mostičju prijet 1 državljan Irana in 4 državljani Turčije; še 5 državljanov Turčije pa je bilo prijetih pri vodnem zajetju v Jelšanah.

V nedeljo je bilo skupno prijetih 19 ilegalnih migrantov; pri Starodu je bilo prijetih 5 državljanov Nepala; pri Rakitovcu prijeti 3 državljani Indije in 1 državljan Bangladeša; pri Rakitovcu prijeti 3 državljani Irana; pri portoroškem letališču pa še 7 tujcev, in sicer 3 državljani Indije, 3 državljani Pakistana in 1 državljan Bangladeša.

Danes ponoči so policisti na območju Rakitovca prijeli še 3 državljane Afganistana.