urednistvo@preteklih24.si

34-letni delavec padel z lestve in se hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 686 klicev občanov. 164 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

35 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 77 s področja prometne varnosti in 53 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesrečah z materialno škodo. Devetim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so policisti zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali šestindvajsetkrat.

V petek zjutraj so policisti v podjetju v Radečah obravnavali nesrečo pri delu. 34-letni delavec je padel z lestve, približno 2 m v globino, in se hudo poškodoval.

V Gornjem Gradu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi balkonsko okno. Ukradel je nekaj gotovine in nekaj zlatnine.

Na parkirišču podjetja v Slovenj Gradcu so policisti v petek izsledili državljana Afganistana, ki se je do podjetja pripeljal skrit v priklopnem delu tovornega vozila, kamor je vstopil v Srbiji. Afganistanski državljan je zaprosil za azil, zato so policisti ga po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

V soboto popoldne so policisti bili obveščeni o nesreči jadralnega letala na območju Ribnice na Pohorju, katerega pilot je poskušal zasilno pristati zaradi spremembe vremenskih pogojev in najverjetneje tehničnih težav. Na jadralnem letalu je pri pristanku nastala visoka materialna škodo, saj se je letalo v predelu repa prelomilo na dva dela. Pilot se na srečo ni poškodoval. Preiskava dogodka še poteka.

Na Rogli se je včeraj poškodovala 14-letna smučarka, ki je padla in trčila v zaščitno ograjo.