urednistvo@preteklih24.si

19-letniku odvzeli prostost zaradi vloma v trgovino

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 372 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 107 nanašalo na kriminaliteto, 123 na javni red in mir, ter 110 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 32 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 14 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih
nasilja v družini, v primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 38 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 36 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 17 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 2. 2022, od 6. ure in 27. 2. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Osilnice izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Godiču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil žensko gorsko kolo znamke Trek. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cyco, temno sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo znamke Cube nuroad race, črno modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v skladišče trgovine in odtujil alkoholne pijače. Povzročil je za okoli 100 evrov materialne škode.

V Mostah je neznani storilec vlomil v skladišče trgovine in odtujil alkoholne pijače. Povzročil je za okoli 1.000 evrov materialne škode.

V Mengšu je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil gorsko kolo, čistilec, kompresor in vodni sesalec. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Poskus vloma v trgovino, prijet osumljenec:

Danes ponoči so policisti bili obveščeni, da so neznani storilci vlomili v skladiščne prostore in odtujili električne vodnike. Pri tem jih je zalotil varnostnik, ki je prijel enega izmed treh osumljencev in ga zadržal do prihoda policistov. Prav tako so bili v bližini najdeni odtujeni predmeti, tako da je ostalo pri poskusu. Policisti so 19-letnemu osumljencu za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. Nadaljujejo z zbiranjem obvesti o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 20. ure se je na Pečnikovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim, ki se je ustavilo pri rdeči luči na semaforju. Pri tem so se udeleženi voznik in trije potniki v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 1.20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 15. ure se je v Podutiku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred njim. Pri tem so se povzročitelj, udeleženi voznik in potnika v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 8. ure se je v Preserjah pri Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar odvzela prednost voznici, ki je z vozilom trčila vanj. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.