urednistvo@preteklih24.si

Petrovski policisti obravnavali tatvino dveh žlic za mini bager

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč. Pri tem je bila ena oseba huje telesno poškodovana. V ostalih petih je nastala samo materialna škoda. Obravnavane so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru, dva primera povoženja divjadi, šest kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.


Fotografija je simbolična

Kriminaliteta

S področja kriminalitete je bila v Radencih obravnavana tatvina denarja. Petrovski policisti so obravnavali tatvino dveh žlic za mini bager in grožnjo, ljutomerski pa tatvino betonskih stebrov. V Moravskih Toplicah je neznanec izvršil tatvino katalizatorja iz parkiranega osebnega avtomobila. Soboški policisti so obravnavali nasilje v družini. Osumljenemu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Ilegalne migracije

Soboški policisti so prijeli dva tujca, drž. Afganistana, katera sta na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. V postopku sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Javni red in mir

Javni red je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Prometna varnost

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in Lendava.