urednistvo@preteklih24.si

Kršitelja javnega reda in miru pridržali do streznitve

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 287 klicev, od tega 113 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 15 kaznivih dejanj,

– 16 prometnih nesreč I. kategorije,

– 9 povoženj divjadi,

– kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,

– 18 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 12 kršitev v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelj je bil zaradi kršitve javnega reda in miru pridržan do iztreznitve,

– 3 nedovoljene prehode čez državno mejo,

– 1 požar.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so policisti PP Gorišnice imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, zato pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izrekli globo.

V popoldanskih urah istega dne so policisti PP Gorišnice imeli v postopku dva državljana Poljske, ki sta z osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, zato pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izrekli globo.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

V jutranjih urah današnjega dne so policisti PP Gorišnica v kraju Dolane izsledili dve osebi, ki sta ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo, gre za državljana Gane in Gambije, osebi sta bili pripeljani na policijsko postajo v nadaljnji postopek.