urednistvo@preteklih24.si

Pod streli 66-letnika umrla sodni izvršitelj in njegova pomočnica

Včeraj, 24. februarja 2022, okoli 18. ure, so policisti bili obveščeni, da je na območju Šmarja pri Jelšah, moški streljal na dve osebi. O streljanju nas je obvestila partnerka osumljenega.


Fotografija je simbolična

Po do sedaj zbranih obvestilih, sta 27-letni moški in 42-letna ženska, na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca, po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.

Osumljenemu 66-letniku so policisti kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, so policisti našli in zasegli.

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih, bomo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov, po 116. členu Kazenskega zakonika -1. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov so policisti letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.