urednistvo@preteklih24.si

Med ribolovom se je med moškimi vnel prepir

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 173 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s smrtnim izidom.

Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Včeraj preko noči je neznani storilec razbil stransko okno osebnega vozila Citroen C3, ki je bilo parkirano na Cesti na Markjovec in v njem zanetil ogenj. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Kot so policisti vas že obveščali je bil OKC PU Koper včeraj ob 7.12 obveščen, da se je na avtocesti A1 med Ravbarkomando in Uncem pripetila prometna nesreča s smrtnim izidom. Z ogledom kraja prometne nesreče, ki sta se ga udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka je bilo ugotovljeno, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila Renault Twingo trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je zaradi zastoja stalo na voznem pasu. Osebno vozilo je po trčenju odbilo v levo, kjer je obstalo ob odbojni ograji. Voznik osebnega avtomobila Renault Twingo se je v nesreči telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana, sopotnik v tem vozilu, 61-letni moški, državljan Severne Makedonije z urejenim statusom bivanja na območju Slovenije, pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. V stoječe osebno vozilo je na prehitevalnem pasu nato trčil še 63-letni voznik drugega osebnega avtomobila, ki pa pri nesreči ni bil poškodovan. Zaradi ogleda in reševanja je bila avtocesta A1 proti Ljubljani zaprta do 12.30, obvoz je bil urejen po regionalni cesti Postojna – Unec.

Ob 9.43 so policisti na železniški postaji v Kopru 46-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Sledi hitro postopek z odločbo.

Ob 11.13 so policisti bili obveščeni, da voznik osebnega avtomobila Fiat Punto, po avtocesti od predora Dekani proti Kopru, vozi po nasprotni strani. Policisti so pri izvozu Bertoki ustavili 82-letnega voznika, ki je bil vidno zmeden. Ugotovili so, da je svoje vozilo na avtocesti obrnil tik za predorom Dekani in po napačni strani avtoceste odpeljal nazaj proti Kopru. Zoper voznika sledi kazenska ovadba, vozniku je bilo začasno odvzeto tudi vozniško dovoljenje. Predlagan bo tudi zdravniški pregled.

Ob 17.34 so postojnski policisti v Rakitniku ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je zaradi zdravstvenih razlogov poteklo vozniško dovoljenje. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo pa zaseženo.

Ob 1.50 so policisti posredovali v krajinskem parku Sečovlje, kjer je 42-letni moški lovil ribe. Na kraju se je moški sprl z neznanimi moškimi, ki so v moškega metali trde predmete in mu grozili. Pred prihodom policistov so neznanci kraj zapustili. Policisti bodo zoper 42-letnega moškega, zaradi kršitve določil Zakona o ohranjanju narave (ZON) in Zakona o morskem ribištvu, podali predlog drugemu prekrškovnemu organu; ostale moške pa bodo po izsleditvi kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Policisti so v zadnjih 24ih urah na območju PU Koper skupno prijeli 3 osebe, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. V Podgradu so policisti prijeli 2 državljana Turčije in 1 državljana Afganistana.