urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo zasegli več kot 600 sadik prepovedane konoplje

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.


FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili udarni kladivi in pištolo za lepljenje znamke Hilti s kovčki in teptalnik znamke Wacker. Povzročili so za okoli 6.000 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:

Litijski policisti so v začetku tega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 35-letnemu osumljencu na območju Škofljice našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 600 sadik, približno 20 kilogramov v kartonske škatle pakiranih posušenih rastlinskih listov, približno 13 kilogramov zmletih in približno 1,5 kilograma posušenih rastlinskih vršičkov prepovedane droge Konoplja rastlina ter pripomočki za gojenje. Osumljenega sumijo tudi kaznivega dejanja velike tatvine oziroma tatvine električne energije. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami ter velike tatvine.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Ljubljanski cesti na Igu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec-otrok. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost pešcema na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec-otrok lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. uri se je v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost drugemu. Udeleženi voznik se je pri tem umaknil v desno in trčil v tri parkirana vozila. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Igu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Rakeku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo motorno kolo zaseženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.