urednistvo@preteklih24.si

Kronika novogoriških policistov

Danes, 25. februarja ob 6.50 uri zjutraj so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju Rožne Doline pri Novi Gorici, kjer je prišlo do naleta treh osebnih vozil.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nezgode prišlo v neposredni bližini bencinskega servisa v Rožni Dolini, kjer je bila zaradi gostega prometa stoječa kolona vozil. 21-letna voznica začetnica avtomobila (povzročiteljica), ki je vozila po glavni cesti iz Nove Gorice proti Rožni Dolini, ni vozila na taki varnostni razdalji, da bi lahko zaustavila svoje vozila in tako preprečila trčenje. Posledično je s prednjim delom svojega vozila čelno trčila v zadnji del pred njo stoječega avtomobila, s katerim se je pred njo peljala 24-letna voznica avtomobila. Po trčenju je drugo udeleženo vozilo 24-letne voznice odbilo naprej in s prednjim delom trčilo v zadnji del tretjega stoječega avtomobila, ki ga je vozil 46-letni voznik. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vseh udeleženih vozilih, nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (razdalje med vozili, kršitev 2. odstavka 44. člena ZPrCP) je bil 21-letni povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Na Bovškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj dopoldne so policisti na območju Bovca ob zaznavi kršitve cestnoprometnih predpisov ustavili in kontrolirali 27–letnega voznika tovornega vozila (kombi). V nadaljevanju postopka je bil vozniku odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat preizkusa z napravo za hitro ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis). Vozniku je bil nato odrejen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po 113.a členu ZP-1), zoper njega bodo policisti PP Bovec zaradi kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 24. februarja pozno zvečer, so prometni policisti obravnavali povoženje divjadi (zajec) s strani voznika osebnega vozila na cesti med Ajševico in Kromberkom. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.