urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči treh vozil ena oseba poškodovana

Včeraj, 24. februarja v dopoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino barvnih kovin v Volčji Dragi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v torek, 22. februarja, izpred ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš odtujil devet bakrenih žlebov in več deset metrov bakrenega kabla in z omenjenimi predmeti kraj zapustil ter odšel neznano kam.


Fotografija je simbolična

S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno dva tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem udeležena tri vozila, ena oseba poškodovana

Danes, 24. februarja ob 10.15 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti Tolmin – Kobarid, pri križišču za naselje Kamno in v kateri so bila udeležena je bila ena oseba poškodovana, eno od udeleženih osebnih vozil je v nezgodi zgorelo. Po prvih zbranih ugotovitvah je na omenjeni relaciji prišlo do trčenja med voznikom 42–letnim voznikom osebnega avtomobila (povzročitelj), ki je vozil proti Kobaridu in 62-letno voznico osebnega avtomobila, ki je
vozila v nasprotni smeri (iz Kobarida proti Tolminu). V prometni nesreči je bil udeležen tudi 59-letni voznik tovornega vozila oz. kombija, ki je vozil za omenjeno voznico; neposredno po trčenju obeh osebnih vozil je v njegovo vozilo (kombi) odbilo avtomobil omenjene 62-letne udeleženke prometne
nezgode. Kasneje so predvidoma lažje poškodovano voznico zdravniško oskrbeli v splošni ambulanti v Kobaridu in jo kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč na kraju so policistom nudili tudi tamkajšnji gasilci. Policisti PP Tolmin bodo zoper 42-letnega povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Promet, ki je bil po nezgodi popolnoma zaprt za ves promet in je kasneje potekal izmenično enosmerno, je bil ponovno sproščen za ves promet ob 12.57 uri.

Med vožnjo povozil kovinski predmet in poškodoval pnevmatiko vozila

Včeraj, 23. februarja ob 8.48 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na Ajševici povozil odpadel kovinski predmet na vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je 43–letni voznik avtomobila vozil iz Ozeljana proti naselju Kromberk in med vožnjo povozil kovinski predmet ter oškodoval desno pnevmatiko vozila. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselja Brje na Ajdovskem poškodovan 23-letni italijanski voznik avtomobila

Danes, 24. februarja ob 1.38 uri, so policisti bili s strani zdravstvenega osebja obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem in v kateri je bil udeležen italijanski voznik osebnega avtomobila znamke Audi. V nadaljevanju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je 23-letni voznik, državljan
Italije, vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Brje proti kraju Potoče (Občina Ajdovščina) in med vožnjo na omenjeni relaciji zaradi neprimerne hitrosti z vozilom zapeljal v obcestni jarek. V prometni nezgodi je bil italijanski voznik predvidoma lažje telesno poškodovan in mu je bila kasneje nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici; druga (21-letni) sopotnik v vozilu (državljan Italije) ni bil poškodovan. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin prometne nezgode povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

Na Goriškem iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 23. februarja ob 23.15 uri, v Kromberku pri Novi Gorici ustavili in kontrolirali 23–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamini in metamfetamini), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznika bo podan obdolžili predlog na okrajno sodišče.