urednistvo@preteklih24.si

Trčil v kolesarko na kolesarski stezi in jo hudo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju (3 osebe so bile pridržane) in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 23. 2. 2022, od 6. ure in 24. 2. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Domžal izsledili in prijeli 9 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil stroj za brušenje stropov in udarno kladivo. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili vibro ploščo, motorno žago, udarno kladivo in kotno brusilko.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljanam njeno življenje pa ni ogroženo Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 22.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.