urednistvo@preteklih24.si

Pri podiranju dreves na moškega padla večja veja in ga hudo poškodovala

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.


Fotografija je simbolična

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 13.30 ure obravnavali v Vrbnem. Zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Voznika je nato odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil še v osebno vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat. Eno kršiteljico so policisti pridržali do streznitve.

V Hrastovcu, na območju Velenja, se je pri podiranju drevja v gozdu huje poškodoval 53-letni moški. Nanj je padla večja veja. 53-letnika so na kraju oskrbeli reševalci, gasilci pa so mu pomagali do reševalnega vozila, oddaljenega približno kilometer od kraja nesreče. Hudo poškodovanega 53-letnika, ki je pri delu uporabljal vso predpisano zaščitno opremo, so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Tuja krivda je izključena.

Na mozirskem območju so policisti obravnavali vlom v župnišče, od koder je storilec ukradel kuverto z manjšo vsoto gotovine in nekaj sakralnih predmetov.

Na parkirišču Glavnega trga v Slovenj Gradcu je neznani storilec z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov in lastniku povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V Šentvidu pri Grobelnem so policisti v večernih urah obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilci, bilo naj bi jih pet, so poskušali v hišo vstopiti skozi pritlično okno, kar je slišala lastnica in jih pregnala.

Na Kopah so policisti včeraj obravnavali dve nesreči na smučišču. Huje sta se poškodovala smučarja stara 62 in 65 let. Na Golteh se pa se je včeraj huje poškodoval 11-letni smučar. V vseh treh primerih je tuja krivda izključena.