urednistvo@preteklih24.si

Občan na svoji parceli v Tubljah našel tankovsko mino

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 131 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lahkimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 poškodovanja tuje stvari, 2 tatvini in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda so posredovali v 3 primerih.

Ob 8.54 je občan na svoji parceli v Tubljah našel tankovsko mino. Pripadniki Državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva, ki so posredovali na kraju so ugotovili, da gre za vadbeno mino jugoslovanske izdelave. Policisti bodo napisali poročilo.

Izolski policisti so ob 9.55 posredovali v zasebnem stanovanju v Izoli, kjer je nasilno in drzno vedel 36-letni moški. Policisti so mu izdali plačilni nalog (6/4 ZJRM-1).

Neznani storilec je na Goriški ulici v Kopru, okoli 10. ure izkoristil neprevidnost oškodovanca in mu odtujil nezavarovano kolo Nakamura, zelene barve. Škode je za 500 evrov, sledi kazenska ovadba.

Ob 14.33 je bil na Hrvatinih ustavljen 38-letni voznik mopeda, ki nima vozniškega dovoljenja. Moped mu je bil zasežen, sledi še obdolžilni predlog.

V divaškem krožišču je 73-letni voznik na prehodu za pešce spregledal 37-letno peško in jo zbil na tla. Peško, ki se je ob padcu lažje poškodovala po glavi, so oskrbeli sežanski reševalci, policisti pa bodo zoper povzročitelja ukrepali po ugotovitvi vseh okoliščin.

Sežanski policisti so ob 18.35 v Sežani, 23-letnemu moškemu, zaradi nedovoljene predelave in vožnje brez vozniškega dovoljenja, zasegli skuter. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper skupno prijeli 5 oseb, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo.

V Krkavčah so policisti prijeli 2 državljana Bangladeša; v Dolenjah pri Jelšanah pa so bili prijeti 3 državljani Nepala. Postopki s tujci potekajo.