urednistvo@preteklih24.si

Smučar s slabima dvema promiloma alkohola v krvi moral zapustiti smučišče

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah s področja kriminalitete prejel dve prijavi o tatvini delov z vozila v Kranju in eno o poškodovanju vozila na Jesenicah.


Fotografija je simbolična

S področja javnega reda in miru je sprejel tri prijavi o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju in pet prijav o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Gorenjski policisti so obravnavali tudi štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Dogodke so zaznamovali predvsem trije padci smučarjev, od teh dva na smučišču v Kranjski Gori in eden na smučišču na Voglu. Vse poškodovance so na smučišču oskrbeli reševalci, nato pa so bili odpeljani v zdravstvene ustanove. Tuja krivda je v vseh primerih izključena.

Na smučišču v Kranjski Gori je prišlo tudi do trčenja med smučarko na deski in smučarko, ki je bila v trčenju lahko telesno poškodovana.

Blejski policisti so v nedeljo, 20. 2. 2022 opravili nadzor na smučišču na Voglu. Pri tem so ustavili smučarja, z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,98 miligrama alkohola litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli smučarsko karto, prepovedali nadaljnje smučanje in izdali plačilni nalog.

Gorenjski policisti so 22. 2. 2022 dopoldne opravili poostren nadzor nad pešci in vozniki, ki ogrožajo pešce. Ustavili in kontrolirali so 32 voznikov in odredili 26 preizkusov alkoholiziranosti. Pozitivnih rezultatov ni bilo, Ugotovljeno je bilo 27 kršitev od tega ena kršitev pešca. Ostale kršitve so bile vožnja v rumeno in rdečo luč, neuporaba varnostnega pasu in uporaba mobilnih telefonov med vožnjo. Devetim kršiteljem je bila izrečena globa, ostalih osemnajst pa je bilo opozorjenih.