urednistvo@preteklih24.si

Na hitri cesti povozila kos zavor tovornega vozila in si poškodovala pnevmatiki

Včeraj, 22. februarja ob 16.38 uri, so policiste PP Ajdovščina obvestili o dogodku s področja prometne varnosti na odseku hitre ceste Razdrto – Vipava (smer Nova Gorica) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 45–letna voznica med vožnjo iz Razdrtega proti Vipavi z vozilom povozila predmet na vozišču, ki je priletel izpod koles neznanega tovornega avtomobila. Zaradi povoženja omenjenega predmeta je na njenem vozilu nastala materialna škoda (poškodba maske motorja in
prednjega odbijača).

Nedolgo zatem oz. ob 16.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili še o drugi prometni nezgodi na odseku omenjene hitre ceste H4 Razdrto – Vipava, pri viaduktu Podgrič, kjer je 43-letna voznica osebnega avtomobila med vožnjo na voznem pasu povozila predmet in poškodovala pnevmatiki
njenega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica peljala po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi in pred omenjenim predorom povozila predmet na vozišču oz. kos zavor tovornega vozila ter poškodovala zadnje levo in prednje kolo avtomobila. Na kraju so bili tudi uslužbenci Darsa, ki so z vozišča odstranili kos železa odpadlega iz neznanega tovornega vozila. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nezgodi v Šempasu udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 22. februarja ob 14.32 uri, so policisti PP Nova Gorica v Šempasu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Idrija so včeraj, 22. februarja v zgodnih večernih urah, v naselju Cerkno ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa (prepoved vožnje vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola, 105. člen ZPrCP) je bil voznik izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča II. kategorije na Ajševici

Danes, 23. februarja ob 8.38 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na regionalni cesti na območju Ajševici (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno in tovorno vozilo). Po sedanjih ugotovitvah je voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil po lokalni cesti izven Ajševice, iz smeri Kromberka proti regionalni cesti. Ko je pripeljal do križišča z omenjeno regionalno cesto, omenjeni voznik pri vključevanju v promet na prednostno cesto s ceste, ki je s prometna signalizacijo označena kot neprednostna, ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu, na katerega se je vključeval. V tistem trenutku je namreč po regionalni cesti iz Ajševice proti Kromberku pripeljal voznik tovornega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zapeljal v križišče. Pri tem je voznik tovornega vozila s prednjim desnim delom vozila trčil v levi bočni del osebnega avtomobila. V prometni nezgodi je na obeh vozilih nastala materialna škoda, voznik osebnega vozila je bil predvidoma lažje telesno poškodovan in je naknadno poiskal zdravniško pomoč. Pomoč policistom na kraju so nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Povzročitelju prometne nesreče bo izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo na ročinjskem klancu

Včeraj, 22. februarja ob 14.18 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na ročinjskem klancu, na glavni cesti med Ročinjem in naseljem Ajba in v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov in neznano tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 44–letna voznica avtomobila peljala iz Ročinja proti Ajbi. Izven Ročinja ni vozila svojega vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. V levem nepreglednem ovinku, ki poteka v klancu navzdol, je namreč z vozilom zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko ji je v nasprotni smer pravilno po svoji strani pripeljal voznik neznanega tovornega vozila, neznane znamke in registrskih številk. 44-letna voznica je s prednjim levim delom svojega vozila oplazila
levi bočni del neznanega tovornega vozila. Po oplaženju s tovornim vozilom je voznica izgubila nadzor nad avtomobilom zaradi česar je njeno vozilo posledično začelo zanašati po celotnem vozišču in nato v desno, kjer je s prednjim desnim delom vozila trčila v betonski zid ob desnem robu vozišča. V tistem času je za njo vozila 36-letna voznica osebnega avtomobila. Da bi preprečila trčenje s prej omenjenim avtomobilom je močno zavirala in se umikala v desno, pri tem pa je s prednjim svojega vozila oplazila betonski zid ob desnem robu vozišča. Po trčenju je voznik neznanega tovornega vozila odpeljal s kraja prometne nesreče naprej v smeri vožnje, drugi udeleženki pa sta se po nezgodi ustavili in o nezgodi obvestili Policijo. V prometni nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Prometni policisti so 44-letni povzročiteljici prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Tatvina starejšega ženskega kolesa

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 22. februarja v popoldanskih urah, obravnavali tatvino starejšega ženskega kolesa znamke Rog v Erjavčevi ulici v Novi Gorici. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za okoli 70 evrov. S strani oškodovanke ni bil podan predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti o ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.