urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti obravnavali kar 20 kršitev javnega reda in miru

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 143 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja
tuje stvari.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 22. 2. 2022, od 6. ure in 23. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bil odtujen mobilni telefon. Škoda znaša okoli 250 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15. ure je pred krožiščem v Dolskem prišlo do prometne nesreče katero je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika pred seboj. V nesreči se je drugi voznik lažje poškodoval. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 je v Rožni dolini prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. V nesreči je bil lažje poškodovan sopotnik v soudeleženem vozilu. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.