urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali 14 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 108 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so 1 vozilo.

S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, ponarejanje denarja in vlom v počitniško hišo. Zaradi kršitev javnega reda so posredovali v 2 primerih.

Ob 11.12 je s kombiniranim vozilom na mejni prehod Dragonja pripeljal 34-letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Kombi so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V zadnjem tednu dni je neznani storilec skozi okno vlomil v počitniško hišo pri Planini. Ker oškodovanec v notranjosti ni imel vrednejših predmetov, storilec ni odtujil ničesar. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Pri štetju gotovine iz koprskih parkomatov so bančni uslužbenci odkrili 5 ponarejenih kovancev za 2 evra. Ponarejen denar je bil zasežen, sledi preiskava in kazenska ovadba.

Ob 15.44 je 42-letni voznik tovornega vozila iz Poljske, zaradi previsoko naloženega tovora sprožil višinsko kontrolo pred predorom Dekani, zato je bil predor (in s tem avtocesta) proti Ljubljani nekaj časa zaprt. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper skupno prijeli 14 oseb, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo.

V Dolenjah pri Jelšanah so policisti prijeli 1 državljana Kube; pri Rakitovcu je bil prijet 1 državljan Afganistana; na Belvedurju so bili prijeti 4 državljani Turčije; v dolini Dragonje prijet 1 državljan Kosova; pri Brežcu pa je bilo prijetih še 7 državljanov Irana. Postopki s tujci potekajo.