urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti zgubila oblast nad vozilom in trčila v odbojno ograjo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 150 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z lahko telesno poškodbo. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali goljufijo. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Ob 14.03 so policisti v Piranu starejšemu mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 16.29 je malo naprej od počivališča Ravbarkomanda prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje telesno poškodovala voznica osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 26-letna ženska, zaradi
neprilagojene hitrosti zgubila oblast nad svojim vozilom in trčila v betonsko odbojno ograjo. V nesreči je bila voznica samoudeležena, zoper njo pa bodo policisti uvedli hitri postopek z odločbo.

Na izvozu iz hitre ceste pri Bertokih so koprski prometni policisti ob 16.42 ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu policisti zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.03 je bil na Ankaranski cesti v Kopru ustavljen 21-letni voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil mu je bil zasežen, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.14 so v gostinskem lokalu v Sežani posredovali sežanski policisti. Ugotovljeno je bilo, da je javni red tam kršil vinjen 57-letni moški. Izdan mu je bil plačilni nalog (7/1 ZJRM-1), bodo pa policisti ukrepali tudi
zoper odgovorno osebo in pravno osebo zaradi kršitve določil Zakona o omejevanju porabe alkohola (16/1-3 ZOPA).

Na Kvedrovi ulici v Kopru je bil ob 3.28 ustavljen 48-letni voznik, ki je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje vožnje pod vplivom mamil. Moški je v nadaljevanju odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so v zadnjih 24 urah na območju PU Koper skupno prijeli 9 oseb, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo.

Pri Starodu sta bila prijeta 2 državljana Turčije; na Jelšanah so bili prijeti 4 državljani Palestine; na Rakitovcu pa so bili prijeti 3 državljani Pakistana. Postopki s tujci potekajo.