urednistvo@preteklih24.si

Voznica začetnica za volan sedla pod vplivom alkohola

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 241 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

V Prožinski vasi so policisti obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Neznanec je z ostrim predmetom po celotnem vozilu naredil rise in lastnico oškodoval za dobrih 600 evrov.

V večernih urah je neznanec razbil pritlično okno stanovanja v stanovanjskem bloku v Grižah.

V Slovenj Gradcu sta se na hodniku stanovanjskega bloka sprla in stepla stanovalca. Eden je zaradi lažjih poškodb poiskal zdravniško pomoč. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe.

Na šentjurskem območju so policisti sinoči obravnavali voznico začetnico, ki je imela 0,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi so policisti v večernih urah obravnavali voznika, ki je imel 0,82 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Minuli konec tedna so policisti na avtocesti, izven naselja Šentrupert, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom za avtocesto omejena na 130 km/h, izmerili hitrost slovenskemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil kar 229 km/h. Ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti je prekoračil
dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 87 km/h. Vozniku so policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal manjšo količino alkohola v izdihanem zraku, vendar še v mejah dovoljenega. Za prekršek so policisti mu izdali plačilni nalog v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Za konec še o nesreči na smučišču, ki so policisti jo včeraj obravnavali na smučišču Ribnica na Pohorju, kjer je padel in se hudo poškodoval 7-letni smučar. Tuja krivda je izključena.