urednistvo@preteklih24.si

V trgovini kričal in napadel varnostnika, posredovali so policisti

Včeraj, 21. februarja okoli 20. ure, so policisti v Idriji ustavili in kontrolirali 52–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.


Fotografija je simbolična

Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega
zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči izven naselja Rodež udeležena voznica osebnega avtomobila

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 21. februarja popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na območju naselja Anhovo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je starejša voznica osebnega avtomobila ob 13.45 uri peljala po glavni cesti izven naselja Rodež, iz smeri Kanala proti Desklam (Občina Kanal ob Soči). Na ravnem delu ceste voznica ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in je z vozilom zapeljala v levo preko levega smernega vozišča izven ceste na makadamsko bankino in z avtomobilom trčila in prevozila cestni smernik. Voznica je nato zapeljala v obcestni jarek in po nekaj metrih s prednjim levim delom vozila trčila v betonski propust. V prometni nezgodi voznica ni bila poškodovana, na vozilu je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška je bil povzročiteljici prometne nesreče izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru v eni od trgovin na Idrijskem

Včeraj, 22. februarja popoldne, so bili policisti obveščeni, da stranka v eni od večjih trgovin v Idriji krši javni red in mir. Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da se je ena od strank v omenjeni trgovini nedostojno vedla in kričala, na njegovo neprimerno početje pa ga je opozoril tudi tamkajšnji varnostnik. Kršitelj je nato fizično napadel tudi varnostnika, vendar so kršitelja uspeli obvladati in ga zadržali do prihoda policije na omenjeni kraj. Policisti PP Idrija bodo zoper omenjenega moškega uvedli
prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o zasebnem varovanju.