urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 20 prometnih nesreč

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin,3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 21. 2. 2022, od 6. ure in 22. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujenih več parov čevljev. Skupna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na območju Most je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Centru in v Cerknici, kjer je voznik trčil v peško, ki se je pri tem lažje poškodovala. Policisti bodo zoper povzročitelja izvedli prekrškovna postopka.

Včeraj, okoli 10. ure je prišlo do prometne nesreče v križišču Celovške in Prušnikove ulice v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je iz Celovške ceste zavijal levo na Prušnikovo, pri tem pa izsili prednost voznici, ki je po Celovški cesti vozila naravnost. Po trčenju je vozilo voznice odbilo še v tretje vozilo, ki je v isti smeri vozilo vzporedno z njo po desnem pasu. V nesreči sta se voznica in voznik tretjega vozila lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.