urednistvo@preteklih24.si

Policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 36 migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 138 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 420 klicev.


Fotografija je simbolična

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli 4 vozila.

S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 2 kaznivi dejanji grožnje in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 14 intervencij.

Petek, 18. 2. 2022

Preko noči je neznani storilec v Izoli odtujil kombi VW Crafter, bele barve, reg. št. KP GZ-319. V vozilu je bili več orodja, vibracijska »žaba« in 200 l goriva. Storilec je lastnika s kaznivim dejanjem oškodoval za približno 15.000 evrov. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Ob 12.47 so policisti v Pivki ustavili 23-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil v času veljavnega ukrepa odvzem vozniškega dovoljenja. Moškemu je bil osebni avtomobil zasežen, sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.30 so koprski policisti posredovali v Marezigah, kjer sta se sprla soseda. Zaradi kršitve doložil Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 58-letnemu moškemu izdali plačilni nalog (6/1 ZJRM-1)

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri 54-vozniku ugotovili, da mu je iz zdravstvenih razlogov preteklo vozniško dovoljenje. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, osebni avtomobil pa zasežen. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.44 so izolski policisti starejšemu mladoletniku zasegli manjšo količine prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Koprski prometni policisti so na Šmarski cesti v Kopru ob 22.56 ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,60 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 19. 2. 2022

V zadnjem tednu dni je neznani storilec v Padni odtujil avtomobilsko prikolico na kateri je imel oškodovanec nameščen panj s čebelami. Škode je za približno 1.000 evrov. Policisti o storilcu kaznivega dejanja še poizvedujejo, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 15.13 so postojnski policisti ustavili 20-letnega moškega, ki vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu policisti zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Na Kozini je bil ob 15.22 ustavljen 20-letni voznik, ki so mu policisti odredili hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Moški je v nadaljevanju odklonil strokovni pregled, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 16.38 je bil na Skopem ustavljen 32-letni voznik, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, odrejen hitri test vožnje pod vplivom mamil pa je bil tudi pri njem pozitiven. Moški je odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti osebni avtomobil zasegli, sledi pa še obdolžilni predlog.

Ob 19.52 so na Šmarski cesti v Kopru posredovali policisti, saj je tam javni red kršil 28-letni moški. Ker se moški ni umiril niti po prihodu policistov in je na kraju nadaljeval s kršitvijo, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil izdan plačilni nalog (6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Nedelja, 20. 2. 2022

Koprski prometni policisti so ponoči ob 1.18 v Kopru ustavili 41-letnega voznika, ki mu je bila v postopku zasežena manjša količina neznane snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo amfetamin. Moškemu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja
vožnja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 12.15 so policisti v Kopru obravnavali 20-letnega moškega, ki svojega psa ni imel na povodcu in je s tem ogrožal in motil druge ljudi. Moškemu, ki v postopku ni sodeloval s policisti, bo izdan enotni plačilni nalog zaradi storjenih več prekrškov (46/4 ZZZiv-1, 24/1 ZOIzk-1 in 22/1 ZJRM-1).

V Izoli sta se ob 14.06 sprli mati in hči. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 18-letni kršiteljici izdali plačilni nalog (6/4 ZJRM-1).

Ob 22.12 je bil na Škofijah ustavljen 66-letni državljan Italije, ki je skozi naselje vozil s hitrostjo 88/km/h, alkotest pa mu je pokazal rezultat 0,61 mg/l. Moškemu je bilo odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije:

Od petka, 18. 2. 2022 od 6. ure pa do danes, 21. 2. 2022 do 6. ure, so policisti na območju PU Koper skupno obravnavali 36 migrantov, ki so nezakonito vstopili na območje Slovenije.

V petek so koprski policisti pri Brežcu prijeli 1 državljana Nepala.

V soboto so policisti skupno prijeli 32 migrantov; med Podpečjo in Črnotičami je bilo prijetih 5 državljanov Indije in 1 državljan Bangladeša; v Seči je bilo prijetih 6 državljanov Pakistana in 1 državljan Bangladeša; v Zabičah je bil prijet 1 državljan Pakistana; pri Rakitovcu je bilo prijetih 9 državljanov Iraka; v Zemonski vagi so policisti prijeli 3 državljane Kube in pri Prešnici še 6 državljanov Indije.

V nedeljo so policisti pri Brežcu prijeli 1 državljana Jordanije, 1 državljana Maroka in 1 državljana Sirije.

Danes do 6. ure na območju PU Koper niso policisti obravnavali ilegalnih migrantov.