urednistvo@preteklih24.si

Oškodovanki z vratu vzela verižico, nato pa še gotovino iz denarnice in s kraja odšla

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 100 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 27 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 27 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin,1 vlom in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 2. 2022, od 6. ure in 21. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v svečomat, od koder so bile odtujene sveče. Skupna škoda znaša okoli 400 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj so policisti bili obveščeni, da je v petek okoli 13 ure, do stanovanja v Mostah pristopila neznana ženska, ter oškodovanki pričela ponujati prodajo terapevtskih pripomočkov. S to pretvezo je vstopila v njeno stanovanje, ter ji med prikazom delovanja z vratu vzela verižico, nato pa še gotovino iz denarnice in s kraja odšla. Povzročila je za okoli 1000 evrov materialne škode. Gre za žensko staro okoli 50 let, srednje postave, črnih dolgih las, oblečena je bila v bele hlače in belo bundo. Policisti še nadaljujejo z
zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.