urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav ukradel del semaforja

Policiste OKC PU Nova Gorica so danes, 21. februarja zjutraj obvestili, da si je neznani storilec v naselju Gornje Cerovo (Občina Brda) prilastil zgornji del semaforja.


Fotografija je simbolična

Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je neznanec med vikendom odvzel omenjeni predmet in tako oškodovancu povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Po zaključku preiskave bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so včeraj, 20. februarja v večernih urah, na Vogrskem ustavili in kontrolirali 26–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega. Policisti so mu vozilo skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu ZPrcP) zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Ajdovskem vlomili v stanovanjsko hišo in kradli zlatnino

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 19. februarja v večernih urah, obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš na območju naselja Žagolič v Občini Ajdovščina. Po sedaj podatkih je neznani storilec po izvršenem vlomu v omenjeni objekt pregledal notranje prostore, kjer je našel in si prilastil zlati nakit (verižice, prstani, uhani, zapestnice). O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlamljali v vozila

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 20. februarja v popoldanskih urah, v naselju Plešivo (Občina Brda) obravnavali vlom v osebni avtomobil, ki je bil parkiran pred enim od nastanitvenih objektov v Goriških Brdih. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času krajše odsotnosti oškodovanca, državljana Avstrije, vlomil v osebno vozilo z razbitjem sprednjega stekla na desni strani vozila in iz notranjosti odvzel različne predmete (prenosni računalnik znamke Samsung, dvoje očal in gotovino). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 20. februarja zgodaj popoldne, obravnavali vlom v avtodom, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz omenjenega vozila odvzel različne predmete (navigacija, usnjeni prevleki, vzvratno ogledalo) in tako povzročil za okoli tisoč evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je znesel nad parkiranim vozilom

Policisti PP Bovec so v soboto, 19. februarja dopoldne, obravnavali poškodovanje (razbitje sprednjega desnega stekla) na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran pred stanovanjsko hišo v enem od naselij na Bovškem. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Povoženje divjadi

Danes, 21. februarja ob 6.49 uri, smo bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na cesti Idrsko – Kobarid (Občina Kobarid) povozila divjad (srna). Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.