urednistvo@preteklih24.si

Mladenič zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo s hudimi poškodbami, poškodovane iz vozil rešili gasilci

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 331 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 82 nanašalo na kriminaliteto, 87 na javni red in mir, ter 108 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 24 tatvin,12 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 12 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s težjimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju in 21 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 18. 2. 2022, od 6. ure in 20. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bila odtujena televizorja in ribiška oprema. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno otroško kolo. Škoda znaša okoli 120 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena lestev. Škoda znaša okoli 120 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cube. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Rehberg. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Na območju Litije je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bile odtujene slušalke. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v več gradbenih zabojnikov, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 19. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od Rodice proti Mengšu v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 21-letni voznik osebnega vozila v blagem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas po katerem je pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Po trčenju je vozilo obstalo na nasprotnem smernem vozišču, vozilo voznice pa je odbilo izven vozišča, kjer je obstalo na travniku. Voznica in potnik v povzročiteljevem vozilu sta v nesreči zadobila težje poškodbe, vendar njuno življenje ni ogroženo. Povzročitelj se je lažje poškodoval. Vsi trije udeleženci so ostali ukleščeni v vozilih, zato so jih iz vozil s tehničnim posegom rešili gasilci. Cesta je bila na omenjenem odseku zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic zaprta do 21.30 ure. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj po 16. uri so policisti bili obveščeni o padcu kolesarja v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil iz smeri Pavlovč proti Kamniku, ko je izgubil oblast nad kolesom in pri Bevkovi ulici padel. Pri tem se je po do sedaj znanih podatkih lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so kolesarju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. 30 je na primorski avtocesti pri uvozu Brezovica prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki se je vključil na avtocesto in z nižjo hitrostjo takoj zapeljal iz pospeševalnega, čez voznega, na prehitevalni pas v trenutku, ko se je po njem že pripeljal voznik drugega osebnega vozila, ki trčenja ni mogel preprečiti. Vozilo povzročitelja je odbilo najprej v ograjo ne levi strani, nato pa v desno v vozilo na voznem pasu. Po drugem trčenju je obstal izven vozišča na travnati površini. V nesreči sta se povzročitelj in voznik drugega vozila lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.