urednistvo@preteklih24.si

FOTO: Delo s kotnim brusilnikom se je končalo z eksplozijo in požarom

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 182 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 16 kaznivih dejanj,

– 12 prometnih nesreč I. kategorije,

– 5 povoženj divjadi,

– kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,

– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 9 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

– en nedovoljen prehod čez državno mejo in

– 3 požare.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so policisti PP Gorišnice imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so hrvaškemu vozniku izrekli globo.

ZAGOREL LESEN VIKEND

V Gačniku, občina Pesnica je zagorel lesen vikend. Vzrok požara bi naj bil samovžig lesenega trama, kateri je bil neposredno ob kovinski tuljavi, ki vodi iz kamina v dimnik. Gasilci iz PGD Jarenina, Pernica in Pesnica so požar pogasili. Materialna škoda zanaša približno 10.000 EUR. Policisti bodo poslali poročilo na ODT Maribor.

ZARADI NEPAZLJIVOSTI POVZROČIL POŽAR

V kraju Prerad, občina Ptuj je okoli poldneva prišlo do požara na leseni delavnici, ki je bila neposredno ob stanovanjski hiši. Do požara bi naj prišlo zaradi nepazljivosti 31 letnega moškega, ki je opravljal dela s kotnim brusilnikom, od katerega so letele iskre in le te zanetile požar. V bližini je bila posoda z vnetljivo snovjo in jeklenke. Ko je začelo goreti je moški zapustil delavnico, zatem pa je prišlo do manjše eksplozije. Objekt in orodje je v celoti pogorelo. Zaradi požara in vročine so na stanovanjski hiši pričela pokati stekla na oknih in zvijati PVC vhodna vrata. Na kraju so bili gasilci iz PGD Dornava, Ptuj, Gabrnik, Žamenci in Polenšak, kateri so požar pogasil. Zaradi vdihovanja dima je lastnik objekta potreboval zdravniško pomoč, katero so mu nudili reševalci iz SB Ptuj. Zaradi požara je nastalo za več kot 60.000 evrov škode.Policisti bodo poslali na ODT Ptuj kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.


FOTO: 112 Ptuj Facebook