urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v nasproti vozeče vozilo v katerem je bila poškodovana 13-letna sopotnica

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 primerih in na številko 113 prejeli 152 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, dve prometni nesreči v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane, sedem prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili.


Fotografija jr simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo, nasilje v družini in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

V Izoli je bil ponoči ukraden kombi znamke VW Crafter bele barve reg. št. KPGZ-319. V tovornem delu vozila se je nahajalo še delovno orodje (vibracijski nabijalec znamke Bomag, udarno kladivo znamke Hilti, cisterna za črpanje goriva s približno 200 l nafte in drugo manjše orodje). Podjetje ima za približno 15.000 eur škode.

Ob 19.32 uri se je na cesti med Jelšanami in Il. Bistrico, pri odcepu za Veliko Brdo pripetila prometna nesreča v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 33-letni drž. Hrvaške vozil iz smeri Jelšan proti Il. Bistrici in zaradi neprilagojene hitrosti v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče po katerem je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila doma iz Postojne. V vozilu slednje sta bili voznica in 13-letna sopotnica doma iz okolice Il. Bistrice lažje telesno poškodovani in jima je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Il. Bistrica. Zaradi reševanja in odstranitve vozil je bila cesta do 20.50 ure zaprta. Povzročitelju je bila izrečena globa.

Ob 18.54 uri se je v Pradah pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Prometno nesrečo je povzročil 58-letni domačin, ki je vozil iz smeri Prad proti Bertokom in zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo 64-letnika iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,88 mg/l alkohola. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 19.17 uri je 20-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane vozil iz smeri centra Sežane proti terminalu in na prehodu za pešce v bližini bencinske črpalke MOL trčil v 19-letnega drž. BiH, ki stanuje v Sežani. V nesreči se je pešec huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Policisti PMP Dragonja so 34-letnemu drž. BiH z začasnim prebivališčem v Sloveniji zasegli tovorno vozilo, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja, za kar bo zoper njega napisan obdolžilni predlog. Prav tako so pri kontroli ugotovili, da skupna masa TV presega največjo dovoljeno maso po določilih proizvajalca vozila, za kar so mu izdali plačilni nalog po 31a/4-1 čl. ZCes-1.

V Kolombanu je bil ustavljen 62-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Kopra, kateremu preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,77 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so na izolski obvoznici ustavili 31-letno voznico osebnega avtomobila, katera je vozila s hitrostjo 149 km/h na delu, kjer je hitrost omejena na 90 km/h. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje in zanjo napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 3 drž. Irana, 3 drž. Afganistana in 4 drž. Kosova so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostali tujci so še v policijskem postopku.

Na počivališču Ravne so policisti ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Il. Bistrice. Omenjeni je v vozilu prevažal štiri drž. Afganistana, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ilegalni prebežniki pa so še v postopku obravnave. Policisti so nadalje ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli, prav tako mu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opiate in kokain, zaradi česar so mu policisti odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Za vse kršitve bo zanj napisan obdolžilni predlog.