urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom in pol alkohola v krvi zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v voznico

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 173 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 4 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana) .

Med 17. 2. 2022, od 6. ure in 18. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v nenaseljeno hišo, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cube. Škoda znaša okoli 250 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder sta bila odtujena računalnika in denarnica. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči od Verda proti Vrhniki v kateri je bila samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal čez nasprotni vozni pas in trčil v brežino, kjer se vozilo prevrnilo na bok. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, nekaj po 22.30 je na glavni cesti od Ribnice proti Turjaku prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pod vplivom alkohola (0,81 mg/l) zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki je pripeljala nasproti. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Zaradi odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta na omenjeni relaciji zaprta več kot 2 uri. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Včeraj, okoli 11.30 je na obvoznici od Barja proti Brdu prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki se je zaradi gostote prometa ustavljalo. Osebno vozilo je odbilo naprej v voznika kombija, tega pa v zadnji del tovornega vozila pred njim. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Izdan muje bil plačilni nalog.