urednistvo@preteklih24.si

19-letni voznik vozil po napačni strani vozišča in povzročil prometno nesrečo

Policisti so včeraj, 17. februarja v poznih večernih urah, v Vrtojbi ustavili in kontrolirali 40-letnega voznika osebnega avtomobila ter v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo (po določbah 23. člena ZPrCP), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči na Cerkljanskem udeleženi dve vozili

Danes, 18. februarja ob 7.28 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na območju naselja Jesenica (Občina Cerkno) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da je voznik avtomobila peljala iz smeri vasi Orehek proti Zakrižu in med vožnjo v levem nepreglednem ovinku zapeljal delno na levo stran vozišča v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal drugi voznik osebnega vozila. V prometni nesreči nihče od udeležencev nezgode ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi izven naselja Plave udeleženo osebno vozilo

Danes, 18. februarja ob 7.15 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom (pri Dermoti) in v kateri je bil udeležen 19-letni voznik osebnega avtomobila. Vzrok nezgode je bila nepravilna smer vožnje. Policisti prometni policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije med Vipavo in Podnanosom udeleženo osebno vozilo

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 17. februarja ob 22.26 uri, na regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in v kateri je bila udeležena 21-letna voznica osebnega avtomobila; slednja je z vozilom zapeljala s ceste in se obrnila na streho. Na kraju so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Zaradi kršitve prometne zakonodaje je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog (vožnja preveč ob desnem robu vozišča, kršitev določb 37. člena ZPrcP).