urednistvo@preteklih24.si

Voznik avtomobila na Kobariškem med vožnjo povozil večjo skalo

Danes, 17. februarja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica v naselju Sela na Krasu (Občina Miren Kostanjevica) obravnavali tatvino v eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v stanovanjsko hišo in iz ženske torbice odvzel poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi nekaj gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine
novogoriški policisti še preiskujejo.

Pri delu v gozdu na Cerkljanskem se je poškodoval 36-letni moški

Danes, 17. februarja zgodaj popoldne, so policisti bili obveščeni, da se je pri delu v gozdu na Cerkljanskem poškodoval 36–letni moški. Po prvih zbranih podatkih se je omenjeni moški poškodoval pri žaganju oz. podiranju drevesa z motorno žago na svojem zemljišču na območju naselja Cerkno. Idrijski
policisti so tujo krivdo izključili, po nudeni zdravniški pomoči v Zdravstveni postaji Cerkno so reševalci poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Voznik avtomobila na Kobariškem med vožnjo povozil večjo skalo

Danes, 17. februarja ob 9.24 uri, so policisti obravnavali prometno nezgodo blizu Robiča na Kobariškem in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. 35–letni voznik osebnega avtomobila, italijanskih registrskih številk, je vozil iz smeri nekdanjega mejnega prehoda proti naselju Robič in med vožnjo mu je z brežine pred osebno vozilo padla večja skala in je povozil. Na vozilu je nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Na Cerkljanskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 16. februarja nekaj pred 13. uro, so policisti v naselju Cerkno ustavili in kontrolirali 48–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja oz. je vozil v času izrečenega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozili zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nezgodi na Kobariškem voznica avtomobila izgubila nadzor nad vozilom zaradi spolzkega vozišča

Včeraj, 16. februarja nekaj po 8. uri zjutraj, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije izven naselja Idrsko in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila peljala iz Tolmina proti Kobaridu. Ko je pripeljala izven naselja Idrsko je v ostrem desnem ovinku na spolzkem vozišču izgubila nadzor nad avtomobilom in posledično trčila v varnostno ograjo. Ob pregledu vozišča je bilo ugotovljeno, da je bilo le-to spolzko
zaradi mastnega madeža. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je vozniku avtobusa, ki je včeraj zjutraj vozil iz Srpenice proti Tolminu na vozilu počila povratna cev goriva, tako da je dizelsko gorivo na celotni relaciji od Srpenice do Tolmina iztekalo po vozišču, česar pa voznik med vožnjo ni mogel opaziti.

Prav tako so policisti PP Tolmin včeraj, 16. februarja ob 7.50 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na Volarski ravnini na Tolminskem z udeležbo dveh vozil (tovorno in osebno vozilo). Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila vozil iz smeri naselja Kamno proti Peršetom. V desnem nepreglednem ovinku je vozniku v nasprotni smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila. Na celotnem voznem pasu, po katerem je vozil voznik tovornega vozila, je bil zelo masten madež in je tovorno vozilo v desnem ovinku zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je posledično trčilo v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je po trčenju odbilo v brežino. Tudi v tem primeru je bilo ugotovljeno, da je bilo vozišče spolzko zaradi iztekajočega se dizelskega goriva iz avtobusa.

Prav tako so policisti tudi tretji primer prometnega dogodka v Zgornjem Posočju zaradi iztekajočega se goriva iz omenjenega avtobusa. Zaradi spolzkega oz. mastnega vozišča se je včeraj, 16. februarja zjutraj okoli 7.50 ure, med naseljema Trnovo ob Soči in Kobaridom (v kraju imenovanem Otona) zgodila še ena prometna nezgoda z udeležbo osebnega avtomobila; voznik je s prednjim kolesom avtomobila trčil v zid.