urednistvo@preteklih24.si

Pri polaganju strešne lepenke prišlo do pregretja in požara na ostrešju

Policisti so v sredo na številko 113 sprejeli 150 klicev, od tega je bilo 38 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

Policisti so obravnavali sedem prometni nesreč z materialno škodo (šest od teh zardi trkov z različno divjadjo). Na cesti Šentjanž – Radeče so sevniški policisti popoldne obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 26-letnega voznika. Ker je z neprimerno hitrostjo pripeljal v ovinek, je zadek vozila zaneslo, da je trčil v nasproti vozeče vozilo. Obema udeležencema so odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je pri 26-letniku pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Obravnavali so tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. V Krški vasi so brežiški policisti napisali plačilni nalog 47-letniku, ki je med prepirom žalil soseda.

Črnomaljski policisti bodo uvedli tri postopke o prekršku zoper javni red in mir za osnovnošolce, ki so se zjutraj sporekli na osnovni šoli Mirana Jarca v Črnomlju. Uslužbenci šole so reagirali hitro in pomirili situacijo ter o tem obvestili policijo in starše. O dogodku so seznanili tudi center za socialno delo.

V Novem mestu so policisti zardi prepira med vrsto čakajoč pred lekarno opozorili eno osebo, eni pa napisali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Pred trgovskim centrom v Brežicah so neznanci odtujili dvajset metrov električnega vodnika, ki je bil napeljan iz objekta do zabojnika za gostinsko dejavnost, ki je nameščen pred centrom. V naselju Kot pri Semiču so policisti opravili ogleda kraja vloma v vikend – storilci so preko noči na silo vstopili v prostor in odnesli nekaj denarja, ki si ga našli po predalih. Skupaj so lastniku naredili za okoli dvesto evrov škode.

Na parkirišču pod brežiško tržnico so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila, v katerega je neznanec ponoči vrgel steklenico in razbil vetrobransko steklo. Lastnik je prijavil tudi poškodovana prednja vreta. Skupaj naj bi mu naredili za okoli šeststo evrov škode.

Goljufija pri nakupu

Na Topliški cesti so policisti obravnavali nevsakdanjo goljufijo. Storilec je na bencinskem servisu kupil cigarete in jih plačal z bankovcem za dvajset evrov. Pri vračilu denarja pa se je začel prerekati s prodajalcem – študentom, da je plačal z bankovcem za petdeset evrov… in ga na koncu tudi prepričal. Tako mu je slednji vrnil več denarja, kot ga je storilec dal za plačilo. Storilca še iščejo.

Mejne zadeve in tujci

Nekaj po polnoči (17.2.2022) so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, pri Ločah prijeli osem državljanov Afganistana. Sevniški policisti so ob pol šestih zjutraj (17.2.2022) na železniški postaji prijeli državljana Maroka in Alžirije, za katera so ugotovili, da sta državno mejo prestopila nezakonito nekje na območju Brežic. V postopek so jih preveli brežiški policisti. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Požar stanovanjske hiše

Kriminalisti novomeške policijske uprave so opravili ogled požara stanovanjske hiše, ki je dopoldne zagorela na Košenicah v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah ogleda je pri polaganju strešne lepenke na položnem delu strehe prišlo do pregretja lepenke, zaradi visoke temperature pa se je vnel lest ostrešja. Požar se ja nato razširil še na fasado in v notranjost. Požar so gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel omejili in pogasili, po prvih ocenah pa bo škode za nekaj deset tisoč evrov.