urednistvo@preteklih24.si

Policisti so obravnavali prijavo vdora v računalnik z lažno Microsoftovo tehnično pomočjo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj s področja računalniške kriminalitete, pravnega prometa ter tatvino in vlom.


Fotografija je simbolična

Policisti so v enem postopku vozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Škofjeloški policisti so obravnavali dimniški požar brez nastanka škode. Pozivamo k vzdrževanju kurilnih naprav in njihovih delov.

Na smučiščih so policisti obravnavali eno smučarsko nesrečo. Smučarka je med smučanjem prekrižala smuči in padla. Po podatkih policije gre za lažje poškodbe.

Policisti so obravnavali prijavo vdora v računalnik z lažno Microsoftovo tehnično pomočjo. Klic je bil iz tujine. Namen prevare je finančno oškodovanje, lahko pa tudi tatvina identitete. Nikomur ne omogočajte oddaljenega dostopa do računalnika, niti neznancem ne posredujte osebnih in finančnih podatkov o bančnih računih, karticah itd.

Na Lancovem so policisti včeraj zjutraj obravnavali nesrečo dveh vozil. Razlog je v neprilagojeni hitrosti in spolzkem vozišču. Nastala je samo materialna škoda. Pozivamo k varni vožnji in prilagajanju dinamike glede na razmere na cesti, tudi na način zmanjšanja hitrosti pod omejitvijo na delih, kjer je to zaradi varnosti potrebno.

Kriminaliteta

Kriminalisti so včeraj obravnavali dva vloma v objekta, in sicer v Kropi, kjer je bil odtujen denar ter v Šenčurju, kjer je storilec z naviranjem kletnega okna poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.

Kriminalisti so včeraj obravnavali še prijavo suma lažnega izdajanja za drugo osebo pri opravljanju teoretičnega dela za vozniški izpit. Preiskava suma kaznivega dejanja zoper pravni promet poteka proti dvema fizičnima osebama.