urednistvo@preteklih24.si

Italijan prevažal državljane Kube s ponarejenimi dokumenti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 158 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 3 vlome in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju.

Med 16. 2. 2022, od 6. ure in 17. 2. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Petrine izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Kube), ki so
nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena toplotna črpalka. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bil odtujen gradbeni material in orodje. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in ponarejanje listin:

Včeraj, okoli 12. ure so na mejnem prehodu Petrina kontrolirali osebno vozilo, ki ga je vozil 34-letni državljan Italije. V vozilu je prevažal še tri potnike, državljane Kube, ki so se izkazali z osebnimi dokumenti izdanimi v Španiji. Pri kontroli so policisti ugotovili, da so dokumenti vseh treh državljanov Kube ponarejeni in da tujci ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Vsi so bili pridržani in bodo privedeni pred preiskovalnega sodnika. Državljan Italije zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, državljani Kube pa zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure je voznik osebnega vozila peljala iz smeri Logatca proti Kalcam, pri čemer pa ni vozil na taki varnostni razdalji, da bi lahko ustavil, ko se je vozilo pred njim ustavilo pred prehodom za pešce. V nesreči se je sopotnik soudeleženega vozila lažje poškodoval. Policisti bodo zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.