urednistvo@preteklih24.si

Poskušal ukrasti nekaj artiklov in se prerival z varnostnikom

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 14 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 15. 2. 2022, od 6. ure in 16. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Roparska tatvina:

Včeraj, okoli 15. ure je v Centru v eno izmed trgovin vstopil moški, šel do prodajnih polic, kjer je nabral nekaj artiklov, ter mimo blagajne odšel iz trgovine brez da bi izdelke plačal. Dejanje je opazil varnostnik, ki je moškemu želel preprečiti odtujitev artiklov čemur pa se je osumljeni fizično uprl in se pričel prerivati z varnostnikom. Pri tem ni bil nihče poškodovan. Varnostnik ga je uspel zadržati do prihoda policistov, ki so artikle v vrednosti nekaj manj kot 200 evrov vrnili v trgovino, zoper osumljenega pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure je v križišču Zaloške in Roške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročila voznika, ki je pri zavijanju spregledala peško in trčila v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 ure je v Velikih Poljanah voznica osebnega vozila peljala iz smeri Ljubljane proti Ribnici, pri čemer pa svoje hitrosti ni prilagodila razmeram na cesti, ter zato izgubila nadzor nad vozilom. Najprej je trčila v travnato brežino, nato pa še v varovalno ograjo. V nesreči sta se voznica in potnica lažje poškodovali. Policisti bodo zoper voznico uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure je v Podlipi pri Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik kombija in sopotnica. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.