urednistvo@preteklih24.si

Ovadili 62-letnega moškega, ki je več let psihično trpinčil svojo ženo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 primerih in na številko 113 prejeli 149 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, 9 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali po dve tatvini, poškodovanji tuje stvari in grožnji, ter eno nasilje v družini.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali enkrat.

Policisti bodo kazensko ovadili 62-letnega moškega doma iz Pivke, ker je zadnjih nekaj let izvajal psihično nasilje nad svojo 57-letno ženo. Možu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V Kopru je neznani storilec s primernim orodjem poskušal vlomiti skozi ključavnico na voznikovih vratih, vendar je od dejanja odstopil.

V Kopru je nekdo iz osebnega avtomobila ukradel obe reg. tablici LJ 077-LB.

V Kopru so policisti 18-letniku iz okolice Logatca zasegli 4 tablete Helex in manjšo stekleničko z neznano tekočino, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V Sežani je bil ustavljen 26-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Postojne za katerega se je ugotovilo, da vozi v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in zanj napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 6 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 5 drž. Turčije in 1 drž. Afganistana je še v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.