urednistvo@preteklih24.si

Neprilagojena hitrost botrovala pristanku vozila na strehi

Včeraj, 15. februarja ob 15.54 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na območju Doblarja in v kateri je bil udeležen 41–letni voznik avtomobila.


Fotografija je simbolična

Slednji je vozil iz Podsela proti Doblarju in med vožnjo na omenjeni relaciji ga je v desnem ovinku zaradi neprimerne hitrosti zaneslo desno v podporni zid, nato pa je osebno vozilo obstalo na strehi. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so 41-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Zagorelo v stanovanjski hiši v Črnem Vrhu

Včeraj, 15. februarja ob 18.20 uri, so policisti bili obveščeni o požaru v starejšem stanovanjskem objektu v naselju Črni Vrh Občina Idrija). Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je vnel in zagorel lesen strop v omenjeni hiši. Požar so kasneje pogasili PGD Črni Vrh in PGD Idrija, nastala je manjša materialna škoda. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Včeraj, 15. februarja v večernih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznica avtomobila blizu naselja Vrtoče povozila divjad (divji prašič). Omenjena voznica je peljala po lokalni cesti iz smeri naselja Miren proti kraju Vrtoče. V neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš ji je z desne strani pred vozilo pritekel divji prašič in ga zbila s prednjim delom vozila. Po trku z omenjeno divjadjo je na avtomobilu nastala materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.