urednistvo@preteklih24.si

Zaradi tleče instalacije se je ena oseba nadihala dima in ji je bila nudena zdravniška pomoč

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo, ki tudi ni bilo registrirano.






Fotografija je simbolična

Nadzor:

Na območju Kranja so policisti včeraj poostreno nadzirali tovorni promet. Kontroliranih je bilo 35 različnih vozil in odrejenih 19
preizkusov alkoholiziranosti. En preizkus je bil pozitiven, in sicer 0,33 mg/l alkohola. Pri 20 tovornih vozilih je bila preverjena tudi njihova teža. Štirje so bili pretežki. Skupno pa je bilo ugotovljenih 12 kršitev prometnih pravil, poleg teže med drugim tudi zaradi pomanjkljivo pritrjenega tovora, nepopolne opreme, neupoštevanja prometne signalizacije in neuporabe varnostnega pasu. Iz prometa je bilo izločeno tovorno vozilo, ki ni imelo brezhibnih zavor ter z neizpravnimi vitalnimi deli in pomanjkljivo opremo.

Dogodki:

Kranjski policisti so obravnavali nesrečo pri delu na objektu s padcem z nižje višine. Tuje krivda je izključena.

Pri naselju Gozd v okolici Tržiča so policisti z gasilci obravnavali prijavo požara v naravi. Ugotovljeno je bilo, da gre za nadzorovano kurjenje odpadlega drevja. Posredovanje ni bilo potrebno.

V Škofji Loki je bil prijavljen začetni požar na beli tehniki. Tlela je instalacija. Zaradi vdihavanja dima je bila eni osebi nudena
pomoč.

Danes ponoči so kranjski policisti in gasilci obravnavali požar na kompostniku. Škoda ni nastala.

Policisti so včeraj obravnavali prijavo smučarske nesreče zaradi trčenja in poškodb smučarke. Okoliščine se še preverjajo.

Divjad je bila povožena na glavni cesti Bled – Bohinj, pri križišču za Kupljenik.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali tatvino optičnih kablov z gradbišča, jeseniški pa tatvino katalizatorja z osebnega avtomobila.