urednistvo@preteklih24.si

Kronika novogoriških policistov

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 14. februarja, obravnavali tatvino odpadnih kovin (predvsem inox material) iz zabojnika na območju naselja Potoče (Občina Ajdovščina).


Fotografija je simbolična

S tem nezakonitim početjem je neznani storilec oškodovancu povzročil za približno 450 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavani primer poskusa vloma v trgovino v Vipavi

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 14. februarja v dopoldanskih urah, obravnavali poskus vloma skozi stranska vrata trgovine v Vipavi. Storilec v notranjost omenjenega objekta ni vstopil. Po zaključku preiskave vloma bodo policisti na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina orodja iz poslovnih prostorov gospodarske družbe na Ajdovskem

Včeraj, 14. februarja zjutraj, so policisti na območju Ajdovščine obravnavali vlom v poslovne prostore ene od tamkajšnjih gospodarskih družb. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz omenjenih prostorov odtujil dva baterijska vrtalnika v vrednosti približno 500 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 14. februarja okoli 17. ure, v Solkanu ustavili in kontrolirali 46–letnega voznika avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil slednji pod vplivom alkohola (0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Italijanskemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 14. februarja v večernih urah, so policisti na Goriškem ustavili 42–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 15. februarja ob 6.34 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo iz Kobarida proti Tolminu, blizu naselja Kamno, povozila divjad (srnjad). Po trčenju z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je s kraja zbežala neznano kam. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.