urednistvo@preteklih24.si

Izplen ni bil velik: Vlomil v banko in ukradel zgolj 50 evrov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 primerih in na številko 113 prejeli 127 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali nasilje v družini in dve ponarejanji listin, zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali petkrat.


Fotografija je simbolična

Policisti bodo kazensko ovadili 37-letnega moškega doma iz Izole, ker je izvajal tako fizično kot psihično nasilje nad svojo 64-letno mamo, pri tem pa jo je tudi lažje telesno poškodoval. Sinu so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Policisti so na vstopu v državo na MP Starod pri kontroli listin ugotovili, da ima 39-letni voznik tovornega vozila, drž. Hrvaške pri sebi ponarejeno CMR listino. Listino so mu policisti zasegli in zanj napisali kazensko ovadbo.

Policisti MP Jelšane bodo podali kazensko ovadbo zoper 20-letnega drž. BiH z začasnim prebivanjem v Sloveniji, ker je pri mejni kontroli policistu poleg potnega lista in dovoljenja za prebivanje RS izročil na vpogled še ponarejeno potrdilo o cepljenju.

Policisti so imeli v Kopru v postopku 22-letnika doma iz okolice Kopra, kateri jim je v postopku izročil manjši zavitek z neznanimi posušenimi rastlinskim delci rjavo zelene barve, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Po prejemu rezultata testa bodo zoper njega uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

V Postojni je 33-letni domačin z osebnim avtomobilom vozil po naselju Postojna, po mestni ulici Ulica prekomorskih brigad iz smeri Ulice 1. maja proti Kidričevem naselju in v levem preglednem ovinku z vozilom zapeljal v desno izven smernega vozišča, kjer je oplazil parkiran osebni avtomobil, nato pa trčil še v drugi parkiran avtomobil, ki ga je zaradi silovitega trčenja odbilo v sosednje parkirano tovorno vozilo. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 mg/l alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zanj pa sledi obdolžilni predlog po čl.105/4-4 ZPrCP in 37/5-3 ZPrCP.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 6 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom.

Vlom v banko in parkomat – preiskano kaznivo dejanje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so v mesecu februarju zaključili policijsko preiskavo kaznivega dejanja vlomne velike tatvine v prostorih poslovalnice banke ADDIKO BANK v Kopru, ki je bila izvršena v začetku oktobra preteklega leta. Z zbiranjem obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da obstaja utemeljen sum, da je kaznivo
dejanje izvršil 36 letni državljan Slovenije, s prijavljenim prebivališčem na območju Ilirske Bistrice, ki pa neprijavljen prebiva na območju Nove Gorice. Osumljenec je bil v preteklosti že večkrat obravnavan in obsojen zaradi različnih kaznivih dejanj. Kriminalisti utemeljeno sumijo, da je storilec v nočnem času s pomočjo vloma skozi vhodna vrata prišel v notranjost prostorov omenjene banke z namenom, da bi iz njih ukradel denar, ki se je tedaj tam nahajal, a mu je uspelo iz banke ukrasti le manjšo vsoto denarja, v skupnem znesku 50 evrov. Z zbiranjem obvestil in dokazov so kriminalisti obenem ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je isti storilec zatem poskusil izvršiti še eno kaznivo dejanje vlomne velike tatvine, saj je na enem od bližnjih parkirišč poskušal vlomiti v tam postavljen parkomat, česar pa zaradi prihoda varnostnika na kraj ni uspel dokončati in je s kraja odšel brez da bi karkoli ukradel, parkomat pa je ob kaznivem dejanju le poškodoval. Za kaznivo dejanje velike tatvine ali poskus takšnega kaznivega dejanja se storilec lahko kaznuje s kaznijo do petih let zapora.