urednistvo@preteklih24.si

22-letniku pri popravilu strešne kritine spodrsnilo in se huje poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v enem primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 2. 2022, od 6. ure in 15. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Trek. Škoda znaša okoli 650 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so bili odtujeni deli vozila. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, okoli 13. ure je v Kočevju pri delu na strehi prišlo do delovne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je 22-letniku pri popravilu strešne kritine spodrsnilo in je padel s strehe približno 5 metrov globoko. Pri tem se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj pred 4. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kamniku v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v nasproti vozeče vozilo. Obe vozili je po trčenju odbilo v odbojne ograje. V nesreči se je udeležen voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20. ure je v križišču Vilharjeve in Šmartinske ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročila voznika, ki je pri zavijanju spregledala peško in trčila v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8.30 ure je v Grosuplju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil po klancu navzdol in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v voznico, ki je peljala nasproti. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Policisti bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.