urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal v rdečo luč in povzročil prometno nesrečo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 123 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 22 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 36 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 3 tatvine, vlom in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 13. 2. 2022, od 6. ure in 14. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro znamke Xiaomi. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13. ure je v križišču Zaloške in Njegoševe ulice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal v križišče kljub rdeči luči na semaforju in trčil v voznico, ki je pripeljala v križišče in zavijala. Po trčenju je odlomljeni del vozila zadel v noge pešca, ki je stal na pločniku. V nesreči je bil pešec lažje poškodovan. Policisti bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni o padcu voznika električnega skiroja na Vilharjevi ulici v Ljubljani. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.