urednistvo@preteklih24.si

Mariborski operativno komunikacijski center v zadnjih 24 urah prejel kar 166 klicev

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 166 klicev, od tega 50 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 7 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 5 povoženj divjadi,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnem kraju in 7 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljanko Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imela ustreznega dovoljenja. Policisti so jo oglobili.

Zgodaj popoldan so imeli na istem mestu v postopku dva državljana Nemčije, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Popoldan pa so imeli v postopku še državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.