urednistvo@preteklih24.si

Po gorenjski avtocesti s kar 217 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 12 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


FOTO: PU Kranj

Policisti so v minulih dveh obravnavali eno nesrečo na smučišču in eno na sankališču.

Pri smučarki gre za padec in poškodbo roke brez
tuje krivde, pri sankačici pa za poškodbo noge. Med sankanjem je z
nogo trčila ob bankino in padla iz sank.

Dogodki:

Na trim stezi Drčev Rut v Kranjski Gori se je včeraj poškodovala planinka. Zdrsnila je na poledenelem terenu in si poškodovala nogo. Pomagali so gorski reševalci.

V petek zvečer so kranjski policisti obravnavali prijavo kurjenja ognja na javnem kraju. Škoda ni nastala. V drugem primeru so obravnavali kurjenje plastike, s čimer bodo seznanili pristojni prekrškovni organ.

Včeraj so radovljiški policisti obravnavali požar na zabojnikih z materialno škodo. Prijavo požara v naravnem okolju pa so danes obravnavali škofjeloški policisti.

Škofjeloški policisti so v petek obravnavali prijavo spora med več mlajšimi osebami in lažje poškodbe pri udeležencu. O dogodku še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Tržiški policisti so v petek obravnavali prijavo hrupa v gostinskem lokalu. Ugotovili so kršitev obratovalnega časa, s čimer bodo seznanili pristojni prekrškovni organ.

V Kranju so policisti v petek obravnavali prijavo poškodovanja vozila na parkirnem prostoru s pobegom. Udeleženca so policisti izsledili in proti njemu vodijo postopek. .

Enota vodnikov policijski psov je včeraj obravnavala prijavo o večkrat spuščenem psu na javnem kraju. Proti lastniku so uvedli prekrškovni postopek zaradi nadzora nad živaljo.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali trčenje vlaka v deblo. Do ogrožanja ni prišlo. Okoliščine policisti še preverjajo.

Včeraj so kranjski policisti z gasilci iskali mlajšega otroka, ki je v naravi zaostal pri hoji in se izgubil. Najden je bil med iskalno akcijo. Z njim je vse v redu.

V Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo oviranja prometa s strani moškega, ki hodi po cesti. Pred seboj je potiskal težje nakupovalni voziček. Policista sta ga mu pomagala dvigniti na pločnik in ga umaknila s ceste.

Divjad je bila povožena v Ribčevem Lazu, na cesti Jesenice – Mojstrana, v Podreči in Selci.

Kriminaliteta

Ob letališki ograji na Brniku je bilo v petek popoldan vlomljeno v osebni avtomobil in odtujena denarnica. Vrednih stvari ne puščajte v vozilih.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 217 km/h. Proti njemu je bil uveden prekrškovni postopek.