urednistvo@preteklih24.si

Dravlje: Sumljive okoliščine požara v 9. nadstropju stanovanjskega bloka

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 337 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 83 nanašalo na kriminaliteto, 95 na javni red in mir, ter 113 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 27 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 13 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s težjimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 32 krat na javnem kraju in 16 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 2. 2022, od 6. ure in 13. 2. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Na območju Cerknice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v več garaž, policisti ogled kraja še opravljajo, zato materialna škoda še ni znana.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilec in sesalec. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen kolo znamke Specialized. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Požar:

V petek, okoli 15.30 so policisti bili s strani Regionalnega centra za obveščanje obveščeni o požaru v stanovanjskem bloku v Dravljah. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo v stanovanju v 9. nadstropju. Gasilci so požar hitro pogasili zato evakuacija stanovalcev ni bila potrebna. V požaru ni bila nobena oseba poškodovana, nastalo pa je za okoli 10.000 evrov materialne škode. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo v času požara stanovanje prazno. Nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil v zvezi suma kaznivega dejanja požiga in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 19. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Zaloški cesti v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznica pripeljala po Zaloški in zavijala na obvoznico pri tem pa odvzela prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal po kolesarski stezi. Kolesar se je v trčenju huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Voznica se je po trčenju brez ustavljanja odpeljala naprej, kasneje pa se je sama javila na policijsko postajo. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Včeraj, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Jurčkove in Ižanske ceste v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik imel neočiščena pomrznjena stekla in zato pri zavijanju spregledal pešca in trčil vanj. Pešec se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 10.30 je na Prešernovi cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesarka in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec prečkal kolesarsko stezo v trenutku, ko je po njej pravilno pripeljala kolesarka in trčila vanj. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper pešca sledi ustrezen ukrep.