urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči zaradi neprilagojene hitrosti ena oseba huje poškodovana, dve pa lažje

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 212 klicev, od tega 109 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

– 4 prometne nesreče II. kategorije,

– 1 prometna nesreča III. kategorije,

– 7 povoženj divjadi,

– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ga vozila,

– 21 prijav kršitev javnega reda in miru, 15 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,

– 4 nedovoljene prehode čez državno mejo in

– 8 požarov.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj preko dneva so imeli policisti PP Gorišnice v postopku dva državljana Hrvaške in državljana Slovenije, ki so z osebnimi avtomobili nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so hrvaškima voznikoma izrekli globo, slovenskemu vozniku pa izdali plačilni nalog. Sopotniki v vozilih so bili opozorjeni.

POSKUŠALI SO SE IZMAKNITI MEJNI KONTROLI

Včeraj nekaj minut pred 9. uro je na vstop MP Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. V postopku mejne kontrole je bilo ugotovljeno, da se v priklopnem vozilu nahaja šest tujcev, kateri so se nameravali izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku sta bila dva državljana Afganistana in štirje državljani Indije vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

PROMETNA NESREČA ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI

V popoldanskem času se je na regionalni cesti izven naselja Brengova zgodila prometna nesreča III. kategorije. 55 letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ljutomera, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil 49 letnega voznika iz okolice Cerkvenjaka, ki je pripeljal nasproti. V prometni nesreči se je povzročitelj hudo telesno poškodoval, udeleženec pa lahko. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor.

OPOZORILO PRI KURJENJU V NARAVI

V zadnjem obdobju se je zaradi toplega in suhega vremena, povečala možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju, kar se vidi tudi pri povečanem sprejemu klicev na interventno številko. Zaradi del na prostem svetujejo, da pri kurjenju ustrezno uredite kurišče, ogenj pa nadzirate ves
čas kurjenja. Ob vetru kurjenje ni dovoljeno. Prepovedano je kurjenje odpadkov in prepovedano je odmetavanje gorečih predmetov (predvsem cigaretnih ogorkov iz vozil), ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar.

Če ognja ne morete pogasiti sami, takoj pokličite na številko 112 ali 113.