urednistvo@preteklih24.si

Z zračno puško ustrelili in poškodovali psa

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 10. februarja pozno zvečer, na območju Solkana ustavili in kontrolirali 44–letnega voznika osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, vendar je omenjeni voznik preizkus alkoholiziranosti odločno odklonil. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči z majhno poškodbo na Idrijskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 10. februarja okrog 19. ure, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v Idriji, kjer je voznik osebnega vozila pri vzvratni vožnji trčil oz. oplazil drugo osebno vozilo. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

V prometni nezgodi I. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje udeleženi dve vozili

Včeraj, 10. februarja ob 16.48 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju Nove Gorice (Grčna) z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 41–letna voznica avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v tuje osebno vozilo, ki ga je vozila 59–letna voznica, državljanka Italije. Prometni policisti so 41-letni povzročiteljici nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 10. februarja popoldne, pred zapuščenim objektom nekdanje gospodarske družbe na Goriškem trem osebam (moški, stari 39, 40 in 46 let) v postopku zasegli PVC vrečko in zavitke z belo prašnato snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zaseženo snov poslali na nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper navedene osebe uvedli hitri postopek z
odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti v neposredni bližini kraja, kjer je bil izveden postopek z zgoraj navedenimi osebami, našli nahrbtnik z vsebino; v njem je bilo med drugim več PVC zavitkov z zeleno posušeno rastlino in več manjših alu zavitkov z belo snovjo. Policisti so zeleno posušeno rastlino in zavitke z belo prašnato snovjo zasegli in poslali v nadaljnjo analizo, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. O zadevi so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po določilu 186. člena KZ-1).

Z zračno puško ustrelili in poškodovali psa

Včeraj, 10. februarja popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prijavo varnostnega dogodka v enem od naselij v Občini Renče-Vogrsko, kjer je bil v sadovnjaku med hišama z zračno puško poškodovan oz. ustreljen pes. Kasneje so poškodovanega psa oskrbeli pri veterinarju. Policisti v skladu z
usmeritvami novogoriškega Okrožnega državnega tožilstva primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja mučenja živali (po prvem odstavku 341. člena KZ-1).

Povoženje divjadi

Včeraj, 10. februarja ob 21.27 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Slap ob Idrijci – Dolenja Trebuša povozil divjad (srna). Slednji je vozil po glavni cesti iz Slapa ob Idrijci proti Dolenji Trebuši, med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je na ravnem delu vozišča z desne strani pred osebno vozilo skočila omenjena divjad. Po trku z vozilom je srna na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Tolmin so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. februarja ob 19.28 uri, obravnavali povoženje divjadi blizu naselja Bate (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Grgarskih Raven proti naselju Bate. Tik pred omenjenim naseljem je vozniku pred vozilo skočila divjad (košuta) in vanjo trčil. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.