urednistvo@preteklih24.si

S slabimi tremi promili alkohola v krvi sedel za volan

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 277 klicev, od tega 94 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 1 nedovoljen prehod državne meje.


FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 10 kaznivih dejanj,
– 18 prometnih nesreč I. kategorije
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 7 primerov povoženj živali,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

Vlom v hišo

Na območju PP Podlehnik je bilo vlomljeno v hišo, neznani storilec je odtujil denar in nakit ter s tem lastnike, po nestrokovni oceni, oškodoval za približno 2.000 eur.

Rezultat pokazal kar 1,46 mg/l alkohola

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so 6. februarja zvečer, v okolici Slovenske Bistrice obravnavali 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (ta je pokazal kar 1,46 mg/l). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, ki je bilo z obdolžilnim predlogom posredovano na Okrajno sodišče v Mariboru.

Ostal brez vozila

Včeraj zvečer so policisti PP Gorišnica obravnavali 38-letnega voznika, ki je v Markovcih pri Ptuju vozil neregistrirano vozilo, pod vplivom alkohola (0,64 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, podan bo obdolžilni predlog.

Tudi on pod vplivom alkohola

Policisti PP Ormož so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na ormoški obvoznici, pri semaforju pred gradbiščem. Udeležena so bila tri vozila. Eden od voznikov je bil lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ptujsko bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,80 mg/l. Zoper njega bo podana kazenska ovadba po 324. členu KZ-1 (nevarna vožnja v prometu).