urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti letos obravnavali že 6 smrtnih nesreč med planinci

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitve predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so v enem postopku osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek,

Dogodki

V Škofji Loki je bila včeraj na javnem kraju najdena neaktivirana Jugoslovanska ročna bomba. Našla jo je občanka, ki je poklicala policijo. Prevzeli so jo policisti Specialne enote policije. O dogodku kriminalisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Na Jezerskem se je včeraj poškodovala sankačica. Preko mreže je zdrsnila po pobočju in trčila v drevo. Odpeljana je bila v
zdravstveno ustanovo.

Policisti so včeraj obravnavali eno smučarsko nesrečo. Smučarka je padla sama in se poškodovala. V zdravstveno ustanovo je bila prepeljana s helikopterjem Slovenske vojske.

Divjad je bila povožena v Podlubniku.

Kriminaliteta

Kranjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli enega od osumljencev poskusa vloma v trafiko to sredo v Kranju. Zanj je bil odrejen pripor. Drugi osumljenec pa je bil po zbiranju obvestil izpuščen in je za dejanje tudi kazensko ovaden.

V Kranju je bila včeraj prijavljena še tatvina loterijskih srečk.

Pobeg, ki to ni

Na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali prijavo zapustitve kraja prometne nesreče na parkirišču. Z zbiranjem obvestil so
ugotovili, da je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v prijavitelja, ki je bil prisoten na kraju. Ker pri prvem pregledu ni opazil poškodb, sta se s povzročiteljem razšla, kasneje pa je ugotovil, da je vozilo vendarle poškodovano. Takrat je dogodek prijavil policiji. Policisti so voznika izsledili in omogočili izmenjavo podatkov.

Gore

Gore so letos terjale že več smrtnih žrtev. Samo na Gorenjskem je umrlo 6 ljudi. Dva gornika sta umrla po padcu z območja Malega Triglava, dva pri vračanju s Komne, turni smučar je umrl na Stolu, še ena planinka pa na območju Stegovnika. Pri tovrstnih nesrečah gre običajno za nesrečne in težko rešljive situacije na izpostavljenih predelih ture. Če je v preteklosti veljalo, da imajo pohodniki slabo opremo in da se ta pojavlja kot vzrok za nesreče, je situacija v tem segmentu vsaj trenutno boljša.