urednistvo@preteklih24.si

18- letni voznik zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v policijsko vozilo, med poškodovanimi tudi mladoletna oseba

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 primerih in na številko 113 prejeli 160 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih je bilo pet oseb lažje telesno poškodovanih in 10 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli pa so eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in tri poškodovanja tuje stvari, zaradi kršitve javnega reda in miru so
posredovali šestkrat.

Ob 14.15 uri se je med Planino in Postojno pripetila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe lažje telesno poškodovane. 18-letnik je vozil osebni avtomobil iz smeri Postojne proti Planini in v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je po njem pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 47-letni voznik službenega vozila policije. Policist je z vozilom zapeljal v desno na bankino in preprečil trčenje z 18-letnikom, ki je z vozilom nato sunkovito obrnil nazaj v desno, nakar je vozilo odneslo z vozišča, približno 10 m stran v gozd, kjer je pristalo na boku. V nesreči so bili voznik ter 17 in 18-letna sopotnika lažje telesno poškodovani in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v KC Ljubljana. Vozniku bo izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti in izrabljenih pnevmatik.

Policisti so v Kopru ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Izole in mu zasegli osebni avtomobil, ker je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je bil ustavljen 21-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,65 mg/l alkohola. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 48-ih urah obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Obe osebi sta še v postopku obravnave.