urednistvo@preteklih24.si

Vitanjski policisti obravnavali večji travniški požar, ogenj zajel okoli 3 hektarje površine

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 293 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

V Vitanju so policisti včeraj obravnavali večji travniški požar. Povzročil ga je občan, ki je na svojem travniku zakuril podrast. Zaradi vetra se je požar razširil na sosednji travnik in gozd. Požar je zajel okoli 3 hektarje površine. Pri gašenju požara je sodelovalo okoli 40 gasilcev. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Dva travniška požara so policisti včeraj obravnavali še na območju Šentjurja, enega pa na območju Rogaške Slatine. V dveh primerih sta požara že pred prihodom gasilcev pogasila lastnika zemljišč sama, v drugem so morali posredovati gasilci.

Na vojniškem območju so policisti danes ponoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V krvi je imel dober promil in pol alkohola. Na vozilu je imel registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog, zaradi posesti ukradenih
registrskih tablic, ga bomo kazensko ovadili.